Institut Joan Ramon Benaprès

Portes obertes:

Consultar amb el centre

Codi del centre

08043981

Tipus d’ensenyament

  • ESO.
  • Batxillerat: Científic i Tecnològic i d'Humanitats, Ciències Socials i Artístic.
  • Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM).
  • Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS).
  • PFI

Línies

  • ESO: 3 i 4 línies.
  • Batxillerat: 4 i 3 línies
  • Cicles Formatius: 1 i 2 línies

Idiomes

Anglès i francès.

Activitats extraescolars

El Consell Escolar aprova les activitats extraescolars que es realitzen anualment. Tenim programades diferents sortides i viatges d’estudi. A 1r ESO es fan unes colònies a un alberg de muntanya; a 2n ESO es va a esquiar: a 3r ESO hi ha un intercanvi internacional d’estudiants amb un institut alemany i un altre suec, a 4t ESO es fa un viatge de fi d’etapa en una zona d’Espanya. A 1r Batxillerat i 2n Batxillerat es visita una capital europea.

Durant el curs hi ha diversos moments de celebració i convivència que ja són tradició al centre: Jornada de Carnaval, festiva i amb concursos de disfresses; Diada de Sant Jordi, cultural, amb tallers diversos durant el mati que acaben en una cerimònia de lliurament dels Premis dels Jocs Florals i d’altres concursos dirigits a tot l’alumnat dels diversos nivells educatius; el Dia de l’Esport, que va tenir molt bona acollida entre professorat i alumnat el curs 2018-2019 en la seva primera edició; i, finalment,el Festiprès, festival de música i ball en el qual hi participa voluntàriament tant alumnat com professorat.

Des de centre també fa anys que es participa amb la Festivitat del Corpus, elaborat una catifa que s’exposa al carrer Major de Sitges.

Finalment hem d’esmentar la Jornada de Portes Obertes que realitzem al mes de febrer-març (ESO), abril-maig (post obligatòria) per a tots aquells pares i mares i alumnes que pensin a incorporar-se al nostre institut en el proper curs.

Altres serveis

  • Menjador escolar: gestionat pel centre.
  • Servei de taquilles: per a la totalitat de l’alumnat.
  • Aparcament de bicicletes: dins del centre.
  • Restaurant La Sitja: obert al públic de dimarts a divendres de 14h a 16h.

Projecte educatiu

Les característiques més importants són:

El foment entre els alumnes del gust pel treball ben fet, el concepte de llibertat lligat a la responsabilitat personal i el respecte als altres membres de la comunitat educativa.

· Una atenció individualitzada en l’acció tutorial, amb contacte permanent amb les famílies.

· Una visió integradora del tractament de la diversitat que ens permet, aprofitant els recursos existents, identificar les necessitats dels alumnes i ajustar els ritmes d’aprenentatge, concentrant més esforços a 1r i 2n d’ESO.

· Una constant i permanent vetlla per tal que les normes de convivència de què ens hem dotat siguin seguides per tots els membres de la comunitat escolar. Per poder estudiar és necessari un ambient i una tranquil·litat personal que les normes de convivència i la necessària disciplina han de garantir en tot moment.

OFERTA FORMATIVA POSTOBLIGATÒRIA

PFI Cuina.

Batxillerat Científic i Tecnològic.

Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials.

Batxillerat Artístic.

Condicions d’accés: Títol ESO

Titulació que s’obté: Títol Batxillerat

Durada: 2 cursos

Sortides professionals: Estudis universitaris. CFGS, Món del treball.

CFGM de Cuina i Gastronomia

Família professional: Hoteleria i turisme.

Condicions d’accés: Títol ESO o prova d’accés o CFGM.

Titulació que s’obté: Tècnic/a en cuina

Durada: 2 cursos (2.000 h)

Places: 60.

Sortides professionals: restauració tradicional, moderna i col·lectiva, bars i cafeteries, botigues de menjar per emportar, xarcuteries.

CFGM de Serveis en Restauració (Hoteleria i turisme)

Família professional: Hoteleria i turisme.

Condicions d’accés: Títol ESO o prova d’accés.

Titulació que s’obté: Tècnic/a en restauració

Durada: 2 cursos (2.000 h)

Places: 30.

Sortides professionals: bars-cafeteries, fast-foods, cambrer de restaurant de cuina tradicional o moderna, cafeter, cambrer, barman, sommelier.

CFGM de Forneria, Pastisseria i Confiteria

Família professional: industries alimentàries.

Condicions d’accés: Títol ESO o prova d’accés o CFGM.

Titulació que s’obté: Tècnic/a en pastisseria i forneria.

Durada: 2 cursos (2.000 h)

Places: 30.

Sortides professionals: botigues de pa, fleques, pastisseries, delicadeses, restauració col·lectiva, pastisser i mestre obrador.

CFGS Direcció en cuina

Família professional: Hoteleria i turisme.

Condicions d’accés: Títol Batxillerat ESO o prova d’accés o CFGS.

Titulació que s’obté: Tècnic/a superior en restauració

Durada: 2 cursos (2.000 h)

Places: 30.

Sortides professionals: Direcció d’establiments de restauració clàssica i d’alta gastronomia. Restauració col·lectiva i hotels.

CFGS d’allotjament turístic (FP Dual)

Condicions d’accés: Títol de batxillerat o prova d’accés o CFGS.

Titulació que s’obté: tècnic/a superior en gestió d’allotjaments turístics

Durada: 2 cursos (2.000h)

Places: 30

Sortides professionals: Relacions públiques. Governanta. Cap de recepció

Horaris Cicles Formatius

  • CFGM Cuina: flexible, oscil·la entre les 9 i les 21,30 h.
  • CFGM Fleca i pastisseria: de 9 a 19 h.
  • CFGM Serveis de Restaurant i Bar: flexible, oscil·la entre les 9 i les 19 h.
  • CFGM Panificació i Rebosteria: de 15 a 21 h.
  • CFGS Restauració: flexible, oscil·la entre les 11.30 i les 21,30h.

Horari:

  • ESO: de 8:25 a 14:55 h.
  • Batxillerat: de 8:25 a 14:55 h.
  • CFGM Cuina, flexible, oscil.la entre les 9 i les 21:30 h.
  • CFGM Fleca i Pastisseria de 9 a 19 h.
  • CFGM Serveis de Restaurant, flexible, oscil.la entre les 9 i les 19 h.
  • CFGM Panificació i Rebosteria de 15 a 21 h.
  • CFGS Cuina i Restauració, flexible, oscil.la entre les 11:30 i les 21:30 h.
  • Allotjaments de 15 i 21:20 h.

Xarxes socials:

Dades generals:

Municipi

Tipus de centre:

Públic

Camí de la Fita, s/n - 08870 Sitges - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 943 712
Fax: 938 943 250
Adreça electrònica: a8043981@xtec.cat
Lloc web: agora.xtec.cat/iessitges/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.10.2022 | 16:09