La Llotja va inaugurar ahir el seu programa d’actes amb el Sopar de la DO Terra i Mar
La llotja neix amb la finalitat d’afavorir el coneixement dels productes autòctons i la promoció de la cultura culinària genuïna
Ahir al vespre van tenir lloc els primers actes del multicertamen de La Llotja amb una classe magistral d’Albert Rovira, cap de sala del rest. Sant Pau, i el sopar inaugural DO Terra i Mar.
El sopar es va celebrar a l'Escola d’Hostaleria Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges i els plats servits van ser receptes de prestigiosos xefs com Valentí Mongay del restaurant La Salseta de Sitges; Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch del Compartir de Cadaqués; Eduard Escolar, mariner de la Confraria de Vilanova i la Geltrú, o Montse i Adelaida Olivella de Cal Padrí, de Castellví de la Marca. Al sopar hi va assistir un centenar de persones relacionades amb el món gastronòmic.
Per endavant encara queden dies de certamen i des d’avui mateix i fins al dijous 29 de novembre, La Llotja ha programat tot un seguit d’actes per exaltar els productes de la terra i el mar del Gran Penedès.
El calendari de La Llotja contindrà, entre d’altres, sessions de tast i divulgació dels productes, concursos, visites a obradors, cellers o fins i tot als mercats. Moltes d’aquestes activitats seran obertes al públic, però moltes altres aniran adreçades a professionals, experts i prescriptors del sector gastronòmic per als què concretament s’han organitzat conferències, debats i intercanvis d’experiències al voltant dels productes autòctons del Gran Penedès.
Vint-i-cinc activitats programades al llarg de sis dies
Al llarg de les sis jornades de programació són moltes les novetats que presenta aquesta 2a edició de La Llotja. D’aquestes novetats destaquen la Festa del Vi Novell, el Sopar del Peix Senzill, o les visites guiades, a càrrec experts, per anar a comprar als mercats on s’explicaran els millors hàbits per treure el millor profit del producte fresc.
També s’han tornat a programar actes que l’any passat van tenir molt bona acollida, com les classes magistrals, el dinar del ranxo mariner o el concurs de cuina amb receptes de tota la vida.
Denominació d’Origen “Terra i Mar”
La Llotja és un esdeveniment a partir del qual es proposa singularitzar l’àrea més meridional de "Costa Barcelona" i erigir-la com una referència de primer ordre pel que fa al binomi enològic i gastronòmic i, tant o més, al diàleg entre els productes de la terra i del mar.
Amb les activitats programades, La Llotja vol afavorir el coneixement dels productes autòctons, la promoció de la cultura culinària genuïna, propiciar el contacte i la interrelació entre els productors i els professionals de la cuina i la restauració, així com entre tots ells i els públics consumidors.
La Llotja també vol ser un escenari on es promogui l’ús i la presència de productes de proximitat en les cartes dels establiments de restauració i estimular la creació de nous plats amb matèries primeres de l’entorn, i convidar així al turisme gurmet.
Per estar al dia de tota la informació que va generant La Llotja i per saber detalladament la seva programació, us convidem a visitar el web www.lallotja.info
(Nota de premsa de Node Garraf)