El Consell Comarcal del Garraf rep el Reconeixement Administració Oberta 2023

Dimecres, 3 de juliol de 2024 a les 00:00

Aquests premis distingeixen les administracions capdavanteres a Catalunya en la transformació digital i el govern obert, per millorar la vida de les persones.

El Consorci d’Administració Oberta de Catalunya va atorgar ahir el 3 Premi dels Reconeixements Administració Oberta 2023 al Consell Comarcal del Garraf en la categoria d’entre 20.0001 i 50.000 habitants. Aquest guardó distingeix les administracions capdavanteres a Catalunya en la transformació digital i el govern obert per millorar la vida de les persones.

L’acte de lliurament d’aquests premis es va celebrar al Teatre Auditori de Salou i va comptar amb la participació del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del Govern de la Generalitat de Catalunya, Marc Realp; la presidenta de Localret, Pilar Díaz; l’alcalde de Salou, Pere Granados; el director gerent de l’AOC, Santi Gallardo; la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo i la consellera presidenta de l’àrea de Serveis Generals i Organització, Rosa Tubau.

Per la presidenta, Mònica Gallardo, “aquest premi és un reconeixement a l’aposta decidida del Consell Comarcal del Garraf d’implantar totes les eines disponibles per acompanyar la ciutadania en l’ús de l’administració digital i al suport que hem donat als ajuntaments de la comarca en el procés de desenvolupament i modernització d’aquestes tecnologies”.

El Consorci AOC desenvolupa una metodologia pròpia que analitza més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals. En aquest sentit, els Reconeixements Administració Oberta s’atorguen en base a la puntuació obtinguda en l’Índex de Maduresa Digital, que es calcula anualment i que avalua les tres dimensions més importants de la transformació digital de les administracions locals: implantació dels serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals, activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat, i implantació dels principis de govern obert.

Des del 2007, any en què es va iniciar el recull de dades estadístiques de l'administració electrònica, el Consell Comarcal del Garraf ha tingut més un milió de tràmits dels diferents serveis del Consorci AOC: validacions de signatures electròniques, gestions a través del programa informàtic de Serveis Socials, presentació d’instàncies i altres tràmits telemàtics (eTram), accés a notificacions electròniques (eNotum), emissió de certificats digitals de ciutadania  (IdCat), presentació de factures electròniques  (eFact) i publicació d’edictes i anuncis (eTauler), entre d’altres. L'any 2023 es van fer 224.362 tràmits del Consorci AOC.

Darrera actualització: 03.07.2024 | 11:16

Imatges