El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes fa entrega a Autisme amb Futur de la recaptació de l’Arts i Natura Festival

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 00:00

L’Arts i Natura Festival, celebrat el passat mes d’octubre als Jardins de la Masia d’en Cabanyes, és una proposta lúdica i solidària.

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) ha fet entrega a l’entitat Autisme amb Futur la quantitat de 1.678 euros fruit del recapte solidari de l’Arts i Natura Festival. El recapte s’ha aconseguit gràcies a la implicació i participació de les famílies que, un any més, s’han solidaritzat amb la causa ajudant d’aquesta manera a d’altres famílies que ho necessiten.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha expressat la seva satisfacció pel fet de poder “acompanyar aquest tipus d’esdeveniment que tenen la capacitat de cobrir tot el cercle: d’una banda la capacitat de convocar famílies que tinguin l’oportunitat de gaudir de l’entorn i, sobre tot, de prendre consciència de necessitats en l’àmbit social que ens acompanyen en el dia a dia”. La presidenta també ha manifestat la voluntat que “aquest esdeveniment continuï sent de referència tant per a la institució, com per a la població en general i per a les entitats del territori”.

Per la seva part, la consellera de patrimoni, Teresa Llorens, ha destacat que “l’Arts i Natura Festival permet posar en valor aquest patrimoni que tenim a la comarca, l’espai de la Masia d’en Cabanyes i el seu entorn” i ha ressaltat que “el valor afegit de la solidaritat que li donem ens permet visibilitzar el treball de les entitats que treballen al territori com Autisme amb Futur, i posar tots aquests recursos des de l’administració que facin la vida més fàcil a aquests nois i noies, i també a les seves famílies”.

Verónica Masdeu, presidenta d’Autisme amb Futur, ha agraït al Consell Comarcal del Garraf “perquè aquesta recaptació ens dona marge per a desenvolupar projectes que són molt importants, perquè arrel de la pandèmia ens hem trobat algunes mancances per a algunes famílies”. Masdeu també ha posat en valor el caràcter inclusiu del festival perquè “moltes de les nostres famílies han pogut participar amb activitats inclusives i això va ser molt important”.

L’Arts i Natura Festival és una proposta lúdica i solidària que reuneix en un cap de setmana tallers creatius, contes, música, teatre, visites familiars al museu, jocs i  d’altres activitats destinades a famílies.

Tot i haver-se celebrat enguany en el context de la Covid-19, amb mesures de seguretat i salut, i aforaments limitats i controlats, el festival ha aplegat més de 400 persones durant el primer cap de setmana d’octubre. S’han ofert propostes per als infants i les seves famílies, on la natura, l’esport, l’aprenentatge, la cultura, la creativitat, la diversió, l’educació ambiental, la inclusió i la solidaritat s’han concentrat a través de tallers i activitats, amb la casa-museu i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes com a amfitrió i fil conductor.

Les activitats s’han pogut dur a terme gràcies a la implicació, participació i col·laboració d’entitats i de persones del territori vinculades a la cultura, a l’ensenyament i als valors del festival, destacant la presència del Consell Esportiu del Garraf, del Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf, de la Mancomunitat Tegar del Garraf, de Mercè Pedraza, de Núria Parés, de Jordi Carrillo, Pere Arenas i l’Escotilló GT, d’Edulis, del Petit Cine Club, de l’institut Joan Ramon Benaprès-Escola d’Hosteleria de Sitges i, finalment, de l’entitat Autisme amb Futur.

Una de les novetats d’enguany ha estat la 1ª Cursa Solidària Arts i Natura, organitzada pel Consell Esportiu del Garraf a l’espai del bosquet de la Masia d’en Cabanyes, que ha comptat amb la participació una cinquantena de famílies.  

El recapte solidari s’ha pogut dur a terme gràcies als ingressos obtinguts per l’adquisició de les entrades del festival i amb les inscripcions a la cursa solidària.

“Autisme amb Futur” és una entitat formada per famílies de les comarques del Garraf i del Penedès amb fills i filles diagnosticats amb trastorn de l’Espectre Autista. Conegut també com a TEA, aquest trastorn del neuro-desenvolupament infantil condiciona principalment les competències habituals de l’ésser humà per relacionar-se, comunicar-se, jugar i compartir interessos comuns amb altres persones.

L’associació es va crear l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i acompanyar els infants i les famílies dels infants diagnosticats TEA, per tal que puguin accedir a un futur millor a través d’una bona atenció i els recursos adequats. Actualment forma part de la junta directiva de la Federació Catalana d’Autisme (FECAA), a la qual pertany des de 2017.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 08:38