790 infants de les escoles de la comarca participen en la ballada conjunta “Dansara”
“Dansara” és un projecte de dansa contemporània creat per promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants fent una ballada conjunta amb les escoles de la comarca del Garraf.
790 infants de diferents escoles de la comarca participen avui en la ballada conjunta “Dansara”, que enguany se celebra a Cubelles. Aquest és un projecte de dansa contemporània creat per commemorar el Dia Internacional de la Dansa i per promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants fent una ballada conjunta amb les escoles de la comarca del Garraf.
L’espectacle es prepara durant el curs escolar a cada centre educatiu amb l’assaig d’una sèrie de danses, conjuntament amb el professorat de música i educació física. El repertori està format per les següents peces: Ball de Cascavells, Hawaiian Lollipop – The Waikikis, Ball de Panderos, Poltsa Berri – Quico Pugès, Jungle Blues – Pepet i Marieta, Gran Vals – Francisco Tàrrega i Soul Bossa Nova – Els Francolins. Pel gran nombre de participació d’alumnes, la ballada es distribueix en tres sessions, dues al matí i una per la tarda.
Enguany hi participen les escoles El Morsell, d’Olivella; Sant Nicolau, de Canyelles; JA Charlie Rivel, Escola Vora del Mar i Escola Mar i Cel de Cubelles; Els Costarets, La Riera, Les Parellades, Les Roquetes, Mediterrània i Santa Eulàlia, de Sant Pere de Ribes; i Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo i Escola Pia de Sitges.
El Dansara, creat l’any 2019, s’ha realitzat en diferents municipis com Sant Pere de Ribes i Sitges. També es va haver de fer en format digital amb motiu de la pandèmia.
Aquest projecte és coordinat pel Consell Comarcal del Garraf amb la col·laboració dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sitges i Sant Pere de Ribes. La Companyia de Dansa Factoria Mascaró ha impartit la formació als docents, en dues sessions, a les escoles que hi participen. El logotip de Dansa Ara és un disseny realitzat pels alumnes del Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges.