El Consell Comarcal del Garraf celebra el darrer ple de l’any
Es va aprovar la proposta de pressupost de 8.147.172,09 euros per l’any 2023
El Consell Comarcal del Garraf va celebrar ahir el darrer ple de l’any. La sessió plenària es va iniciar amb la lectura de la Declaració institucional del Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones per part d’un membre de cada partit polític amb representació a l’ens comarcal.
Tot seguit es va aprovar la proposta de pressupost de 8.147.172,09 euros per l’any 2023, el 64% del qual es destina a polítiques socials i serveis a les persones. Aquest pressupost contempla un augment econòmic en les polítiques de serveis a les persones: 10% en polítiques socials, i del 6% en polítiques d’ensenyament i joventut.
En relació a l’àrea de Serveis a les persones, es va aprovar el conveni amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per a la gestió del servei de transport adaptat per a persones amb discapacitat i/o dependència i mobilitat reduïda.
Així mateix, es va aprovar el Pla Comarcal de Joventut 2022-2025, a través del qual es proposen estratègies i mesures per donar suport als i les joves de la comarca en temes de formació i ocupació, entre d’altres. En aquest mateix àmbit es va aprovar el conveni amb l’Ajuntament de Cubelles relatiu al Contracte Programa 2022-2025 en matèria de polítiques de joventut any 2022.
Pel que fa a l’àrea Cultura, patrimoni, ocupació i esports, es va aprovar el conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Sitges, Canyelles, Cubelles i Olivella, pel desenvolupament del Programa Orienta del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, que ofereix assessorament, recursos i eines per millorar la recerca de feina i augmentar les possibilitats de trobar un lloc de treball.
També es van aprovar els convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Sitges, Canyelles, Cubelles, Olivella i Sant Pere de Ribes pel desenvolupament del Programa “30 Plus” creat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. L’objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys i més, amb baix nivell formatiu, i proporcionar-los la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Així mateix, el programa busca donar suport a les empreses i fomentar la contractació.
De l’àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge a la sessió plenària es va aprovar el Pla de Sostenibilitat del Garraf, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la amb la participació dels ajuntaments de la comarca. A través d’aquest pla es coordinaran les accions que els municipis estan implementant per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i s’establiran noves estratègies d’adaptació a les conseqüències del canvi climàtic, especialment en aquelles àrees que tenen uns àmbits d’actuació supramunicipals.
De la mateixa manera, es va aprovar el Pla de gestió de l’àmbit i espai natural dels Colls i Miralpeix elaborat per l’empresa Naturalea amb la col·laboració tècnica del Consell Comarcal del Garraf i dels ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. Aquest pla té l’objectiu d’actualitzar les diagnosis de les problemàtiques existents sobre l’entorn, incorporar la variable del canvi climàtic, portar a terme totes les accions necessàries per assolir un bon estat de conservació de totes els hàbitats, i definir un nou àmbit que incorpori tots els sectors no inclosos en la Xarxa Natura 2000.
En matèria d’habitatge es va aprovar l’actualització dels convenis de col·laboració amb els ajuntament de Cubelles, Olivella i Sitges per l’any 2023. A través d’aquests convenis s’ofereixen els serveis de l’Oficina Comarcal d’Habitatge a les oficines d’atenció ciutadana d’aquests municipis. El Consell Comarcal del Garraf posa a disposició dels ajuntaments una persona de l’equip de l’àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge que ofereix assessorament especialitzat i tramita les sol·licituds i/o ajuts.
Finalment, es van aprovar les sol·licituds de pròrroga del projectes “Eficiència energètica del Garraf” i “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica”, cofinançats amb fons europeus, perquè es puguin executar fins l’any vinent.