Jornades Europees del Patrimoni a la Masia d'en Cabanyes

Del 11 al 13 d'octubre de 2024 a les 00.00 h

“Itineraris, xarxes i connexions” és el tema escollit per aquesta edició, que coincideix amb la celebració del 70è aniversari de la Convenció Cultural Europea

Els dies 11, 12 i 13 d’octubre us convidem a gaudir de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) que impulsa l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Aquesta és una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Al llarg de tots aquests anys les Jornades Europees de Patrimoni ens han permès conèixer la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural, gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori que any rere any han obert les portes de casa seva per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania.

“Itineraris, xarxes i connexions” és el tema escollit per aquesta edició, que coincideix amb la celebració del 70è aniversari de la Convenció Cultural Europea i comparteix l’èmfasi de la convenció en la completa xarxa de connexions entre les històries culturals que han evolucionat durant aquest temps.

Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació de Micropobles de Catalunya i Catalunya Sacra.

Amb motiu d’aquestes jornades, el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes CIRMAC oferirà aquesta aquesta programació d’activitats:

Dissabte 12 d'octubre

11 a 14 h | Visites comentades gratuïtes al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

Activitat gratuïta. Cal fer reserva prèvia a Arc Gestió Cultural: info@arccultural.cat

12 h. | Visita temàtica "Estils de vida al segle XIX. Els entreteniments".

Els grans balls eren un dels entreteniments predilectes de les classes benestants a l'època romàntica. Els opulents salons de les millors cases s'omplien de música per acollir aquestes celebracions, les quals eren regides per unes estrictes normes de protocol i reunien les famílies més destacades de la societat de l'època. Si voleu conèixer aquesta i altres formes de diversió al segle XIX, no us podeu perdre aquesta visita. Cal fer reserva prèvia a Arc Gestió Cultural: info@arccultural.cat

11 hores / Visita comentada a la Biennal de Fotografia Eclèctica Experimental i Creativa – BIFEEC

Enguany se celebra la V edició de la BIFEEC i per primera vegada es crea un itinerari fotogràfic per diferents espais de la ciutat, on es podran veure les obres de gairebé una cinquantena de creadors i creadores. A la Masia d’en Cabanyes es podran visitar les obres dels  creadors i creadores Joan Ramon Bellmunt, Pere Casanovas, Pere Sans, Mertxe Cano, Xavier Saumell, Véronique Raido. A càrrec de Joan Nadal i Xavi Pascual, comissaris. Cal fer reserva prèvia a Arc Gestió Cultural: info@arccultural.cat

Diumenge 13 d'octubre

11 a 14 h | Jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes. Cal fer reserva prèvia a Arc Gestió Cultural: info@arccultural.cat

11 a 13 hores | Visita lliure a la Biennal de Fotografia Eclèctica Experimental i Creativa - BIFEEC

A càrrec de Joan Nadal i Xavi Pascual, comissaris. Es podran visitar les obres dels  creadors i creadores Joan Ramon Bellmunt, Pere Casanovas, Pere Sans, Mertxe Cano, Xavier Saumell, Véronique Raido. Coordinació: Joan Nadal i Xavier Pascual. Cal fer reserva prèvia a Arc Gestió Cultural: info@arccultural.cat. Entrada lliure.

Darrera actualització: 08.10.2024 | 13:02