Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Exposició sobre els ODS a Vilanova i la Geltrú

A través de preguntes de recerca de batxillerat


Del 6 de febrer de 2020 al 17 de febrer de 2020Del 6 al 17 de febrer de 2020, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú acull l’exposició «Interdependents, corresponsables», editada per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) de la UB, que fins a finals de mes estarà itinerant per biblioteques públiques de 12 municipis de la província de Barcelona.

 

La mostra dona a conèixer els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, que representants de 193 països, reunits el setembre de 2015 a l’Assemblea General de les Nacions Unides, van comprometre’s a treballar per assolir durant els següents quinze anys.

 

Alguns d’aquests ODS i de les seves 169 fites s’il·lustren a l’exposició a través de preguntes de recerca d’estudiants de batxillerat que es plantegen com avançar en la protecció i defensa dels drets humans.

 

L’acollida de persones refugiades a Catalunya, l’accés a les vacunes a l’Àfrica, la integració laboral de persones amb síndrome de Down o la contaminació dels rius són algunes de les temàtiques presents en aquesta mostra, la primera de les quals sorgeix d’una recerca de batxillerat de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova.

 

Tant l’exposició com l’assessorament de les recerques que la conformen s’emmarquen en el projecte «Interdependents, corresponsables: L’Agenda 2030 com a recurs per la recerca de Batxillerat» (2017-2019), que la Fundació Solidaritat UB i l’IDP-ICE han dut a terme en instituts de la província barcelonina amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’objectiu principal del projecte ha estat difondre, entre alumnat i professorat, les possibilitats de l’Agenda 2030 com a recurs educatiu per comprendre la interdependència de problemàtiques aparentment llunyanes i promoure la corresponsabilitat en la seva resolució.

 

Amb el mateix objectiu, el Mapamundi interactiu dels Drets Humans, editat també per la Fundació Solidaritat UB, permet visualitzar reptes globals classificats segons els ODS de l’Agenda 2030. Aquests reptes es van actualitzant amb treballs d’aula que denuncien vulneracions de drets humans o difonen lluites per defensar-los; per exemple, alguns dels treballs de recerca en què es basa l’exposició.

 

(Nota de premsa de la Fundació Solidaritat UB)


Horari
Dilluns: de 16 h a 20 h.
De dimarts a divendres: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h.
Dissabtes: De 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h.


Lloc
Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú
Carrer de Menéndez y Pelayo, 15


Preu
Gratuït


  • Exposició

    Exposició

Enllaços relacionats