Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Itineraris de natura exòtica

Tallers sobre les espècies exòtiques invasores dels sistemes aquàtics de la costa del Garraf


Del 25 de maig de 2019 al 20 de juliol de 2019El  Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf impulsa quatre tallers gratuïts de medi ambient i sostenibilitat, per conèixer la biodiversitat, les espècies invasores i el seu impacte ecològic, i per fomentar pràctiques respectuoses amb el medi natural i els éssers vius que hi habiten. 

 

Les espècies exòtiques invasores són propagades principalment per la intervenció humana i la sensibilització ambiental és la mesura més eficaç per combatre-les. La proliferació d’aquestes espècies als ecosistemes aquàtics de Catalunya afecta la seva conservació i causa efectes rellevants sobre l’economia i la salut humana.

 

El litoral del Garraf té dos espais naturals aquàtics protegits dins de la Xarxa Natura 2000: la desembocadura del riu Foix a Cubelles i la desembocadura de la riera de Ribes a Sitges. Aquests espais apleguen gran diversitat d’espècies de flora i fauna, autòctona i al·lòctona.

 

Els tallers són gratüits, estan adreçats a tots els públics i seran guiats per l’Associació d’Educació Ambiental EDULIS. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia enviant un correu a edulis@edulis.cat, indicant el nom i edats dels participants, així com el dia escollit, entre un dels quatre dissabtes programats:

 

CALENDARI

 

Dies               Espai natural                                     Punt de trobada  

25 de maig     Desembocadura de la Riera de Ribes   Davant hotel Terramar – Sitges

15 de juny      Desembocadura del riu Foix               Caseta informació turisme - Cubelles

6 de juliol       Desembocadura de la Riera de Ribes   Davant hotel Terramar – Sitges

20 de juliol     Desembocadura del riu Foix                Caseta informació turisme – Cubelles

 

L'horari de l'activitat és de 10.30 h a 12.30 h i es realitzarà una explicació dels valors naturals i la seva biodiversitat, exposant les problemàtiques relacionades amb les espècies exòtiques invasores a partir de casos pràctics d'estudi de cada espai. També es durà a terme un protocol de retirada d'aquestes espècies i dels residus de l’espai, amb paranys o altres dispositius.

 

Aquestes jornades tenen l’objectiu principal de prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural, i formen part de la campanya de la Setmana de la Natura que se celebrarà del 1 al 9 de juny amb activitats ambientals arreu de Catalunya.

 


  • Itineraris de natura exòtica

    Itineraris de natura exòtica

  • Itinerari natura

    Itinerari natura