Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Visita temàtica: Una mirada crítica als Disparates

A la Masia d’en Cabanyes hi ha una sala dedicada a Goya amb una de les sèries de gravats que va fer abans de marxar a l'exili


21 d'abril de 2019Goya és poc conegut com a gravador. No obstant, al costat de Dürer i Rembrandt és una de les grans figures de la història del gravat.


A la Masia d’en Cabanyes hi ha una sala dedicada a Goya amb una de les sèries de gravats que va fer abans de marxar a l'exili: Los Disparates o Proverbios ( 1816-1824 i editada el 1864). Són gravats que van arribar, suposem de la mà del pintor Joaquim de Cabanyes, per ampliar la col·lecció que els germans Cabanyes van crear d'ençà el 1830.


Aquestes peces i la globalitat de la casa-museu expliquen el testimoni de la família Cabanyes i el seu tarannà modern, tant en el sentit ideològic, referenciat en el seu pensament liberal, com estètic i artístic.


Amb els Gravats, Goya narra i parla de la història d'Espanya i de la situació social i econòmica que li va tocar viure. Amb Los Disparates la seva llibertat expressiva s'imposa.

 

Aquesta visita temàtica es realitzarà els dies 21 d'abri i 19 de maig de 12 h a 13 h


Horari
de 12 h a 13 h


Lloc
Masia d'en Cabanyes


Preu
Accés gratuït


  • Gravat de Goya

    Gravat de Goya

  • Sala Goya

    Sala Goya

Enllaços relacionats