Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

Curs: Intermediació per competències

Identificació de competències amb demandants d’ocupació.


Del 11 de juny de 2018 al 18 de juny de 2018Els reclutadors/es fa temps que van superar com a elements únics per a fer la selecció de personal el binomi currículum i entrevista de feina. Avui dia, la majoria de les empreses utilitza més elements, i un dels més importants són les competències clau o personals dels candidats/es.


Per valorar-les utilitzen diferents tècniques, des dels tests específicament dissenyats per aquest fi, fins a dinàmiques de grup, que tenen com a objectiu principal precisament observar les competències personals que posen en joc els candidats per a resoldre una situació que se’ls planteja.


Per aquest motiu, és molt important que la persona que busca feina sigui capaç d’identificar les seves competències, ja que serà necessari per a superar un procés de selecció. De manera que és important que l’orientador/a tingui eines per a poder identificar les competències de cada candidat, treballar-les i millorar-les.

 

Programa: 

 

Sessió 1: 11 de juny de 2018

  • La importància de les competències en la millora de l’ocupabilitat. Breu introducció al model d’ocupabilitat per competències.

  • Per a què identificar el capital de competències. El mapa de compètencies fortes i àrees de millora.

  • Tècniques perquè les persones demandants d’ocupació identifiquin les competències pròpies: descripció d’activitats, dinàmiques de grup, role playing, qüestionari de situacions crítiques, etc.

  • Pràctiques per a experimentar algunes tècniques en primera persona.

 

Sessió 2: 18 de juny de 2018

 

  • Pràctiques per a experimentar algunes tècniques en primera persona (continuació sessió 1)
  • El mapa de competències fortes i les àrees a millorar. 
  • Pautes i procediment per a dissenyar processos d’identificació per competències (definir competències, evidències, etc.)
  • Pràctica en grup: disseny de tècniques (dinàmiques de grup, role playing, qüestionari de situacions crítiques) per a la identificació de competències.
  • Presentació i valoració de les activitats dissenyades.


Les sessions es plantegen com a seminaris de treball. Es demana a les persones participants una actitud pro-activa quant a curiositat i participació.


Horari
9:30 h a 13:30 h


Lloc
Masia d'en Cabanyes