Consell Comarcal del Garraf

Estrena acció teatral "Casa"

Creada i dirigida per l'Aula d'Activitats Teatrals Tracart, en el marc del Curs de Teatre Social impulsat pel Consell Comarcal del Garraf


6 d'abril de 2018 

CASA, llar, l’espai en què som, al qual realment sentim que pertanyem.

 

Què empeny a milions de persones a fugir de casa seva i jugar-se la vida per a buscar una nova llar?

 

CASA explora el drama de les persones refugiades des de diferents punts de vista: les creences infantils enfrontades amb la realitat, les nostres migracions, la doble moral de l'Europa fortalesa, els diferents posicionaments enfront els refugiats entre els membres d’una família, el testimoni d’una jove refugiada, la natura i el canvi climàtic com a nous desencadenants de migracions, el tràfic lucratiu d’armes i la deshumanització de les persones refugiades.

L'acció teatral s'ha creat amb el material generat pels propis participants del curs de teatre social, impulsat pel Consell Comarcal del Garraf i amb el treball fet amb diferents llenguatges escènics que pretenen donar la paraula als i les joves, per qüestionar el paper que tots i totes juguem en aquesta tragèdia.

 

L'acte s'iniciarà amb la lectura del manifest del Dia Mundial del Teatre a càrrec de la Companyia Aliena, sorgida de l’Aula d’activitats teatrals TRACART.

 

Després de la representació, us proposem una xerrada amb els i les joves actors, Montse Obrador i Salvador Cuéllar, directors del Tracart i conductors del projecte. Hi comptarem amb la participació de Jordi Armadans, director de Fundipau i Shahd Zaroor, jove siriana refugiada a Barcelona, tots dos van participar en una de les sessions del curs de teatre social. 

 

Al vestibul del teatre es podrà visitar l'Exposició "Refugiats, per què? de FundiPau, que vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. Perquè ningú no vol ser refugiat.

 

 

Organitza: Teatre Principal, Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Producció: Aula d’Activitats teatrals TRACART.

Intèrprets: Aina Àbalo, Biel López, Isabel Cantador, Júlia Carmona, Jordi Font, Leo Lodermeier, Maiol Micó, Marina Antolí, Marta Martínez, Marta Verge, Núria Catena, Paula Amell, Pere Llorens, Rita Dávila, Xavi Molins, Yann Pascual.

Conducció del procés i direcció escènica: Montse Obrador i Salvador Cuéllar.

Dramatúrgia: Tots els participants del projecte. Fragment de la novel·la “Llàgrimes de sal” i poema de Brian Bilston.

Estilisme: Esther Chércoles.

Disseny gràfic i maquetisme: Jordi Caba.

Assessorament tècnic: Oriol Ibáñez.

 

L'acte és gratuït, però les entrades s'han de reservar a les taquilles del Teatre Principal. 

 


Horari
20:30h


Lloc
Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.
Rambla Principal


Preu
Gratuït


  • Acció teatral "Casa"

    Acció teatral "Casa"

  • Acció teatral "Casa"

    Acció teatral "Casa"

  • Cartell estrena "Casa"

    Cartell estrena "Casa"

Enllaços relacionats