Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Pacte Penedès Marítim continuarà treballant per millorar les infraestructures i la mobilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es va reunir amb membres del Pacte del Penedès Marítim


15 de març de 2019El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va compartir una trobada amb membres del Pacte del Penedès Marítim, alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i Garraf, i les presidentes dels dos consells comarcals.

 

La reunió, que es va fer a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès, va servir per intercanviar opinions i conèixer de primera mà la realitat de les dues comarques, així com el greuge que pateixen en infraestructures com la C-32 o en transport ferroviari.

 

El conseller va afirmar que es treballa “per un país lliure de peatges, en què el model a aplicar és el de la vinyeta amb un sistema de tarifa plana, temporal, que seguirà el model de l'eurovinyeta i la seva premissa: qui utilitza, paga; qui contamina, paga”.

 

Calvet també va assegurar que el Ministerio de Fomento i la Generalitat de Catalunya estan treballant per tal d’implementar la vinyeta el més aviat possible, tot i que no hi ha data prevista.

 

Pel què fa a les comunicacions ferroviàries, el conseller va afirmar que “no volem continuar amb un sistema tarifari basat en corones. Volem un sistema quilomètric i de recurrències, que s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2021”.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, va valorar molt positivament la unitat del territori “perquè és la primera vegada que hem estat capaços de seure tots al voltant d’una taula amb una reivindicació comuna”.

 

García també va afirmar que “continuarem fent tot el que teníem previst, visitarem el Parlament de Catalunya, tots els grups parlamentaris, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Autoritat del Transport Metropolità i no pararem de reivindicar la millora de les infraestructures i la mobilitat al territori”. 

 

El Pacte Penedès Marítim es va signar el passat 16 de gener, a iniciativa del Consell Comarcal del Garraf i el Consell Comarcal del Baix Penedès, amb l’objectiu de treballar conjuntament per a la reducció del greuge de les dues comarques envers l'àrea metropolitana, en quant a infraestructures i mobilitat.

 

 

 

 

  • Reunió Pacte Penedès Marítim

    Reunió Pacte Penedès Marítim

  • Reunió Pacte Penedès Marítim

    Reunió Pacte Penedès Marítim

  • Reunió Pacte Penedès Marítim

    Reunió Pacte Penedès Marítim