Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El SIAD Garraf dinamitza dos tallers de prevenció de la violència envers les dones a l’Escola Vora del Mar de Cubelles

Durant els tallers es van treballar conceptes com el mal tracte i el bon tracte, i la importància del reconeixement de l’existència de l’altre


5 de desembre de 2018Divendres passat el Servei d’Informació i Atenció per a Dones (SIAD Garraf) va dinamitzar dos tallers de prevenció de violència envers les dones, a l’Escola Vora del Mar de Cubelles. Els tallers van sorgir arran de la demanda dels infants de 6è d’aquesta escola, que volien parlar d’aquest tema.

 

Durant els tallers es van treballar conceptes com el mal tracte i bon tracte. Es va destacar la idea de que el bon tracte entre les persones es basa en un profund sentiment de respecte, reconeixement i valoració cap a l’altre i es caracteritza per l’empatia, la comunicació efectiva i la resolució no violenta dels conflictes, així com l’adequat exercici de la jerarquia i del poder. 

 

A través de diverses dinàmiques, es va ressaltar la importància del reconeixement de l’existència de l’altre i de les seves necessitats. També es van explicar, a partir de la visualització d’un vídeo, els tipus de maltractaments que reben les dones, especialment el maltractament psicològic.

 

Finalment, es va treballar la idea de que es possible lluitar contra el maltractament envers les dones, amb la implicació i el compromís de tota la societat. Als tallers hi van participar 50 infants de dues classes de 6è.

 

El SIAD Garraf és un Servei d’àmbit comarcal adreçat a dones dels municipis de menys de 20.000 habitants (Cubelles, Canyelles i Olivella), i ofereix serveis d’informació i orientació, atenció psicològica i assessorament jurídic.


  • Taller del SIAD

    Taller del SIAD

  • Taller del SIAD

    Taller del SIAD

Enllaços relacionats