Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Penedès s'implica en l'elaboració del Catàleg de Paisatge

Centenars de persones del territori s’han involucrat en les eines de participació del Catàleg de Paisatge del Penedès que s’han posat a l’abast de la


4 d'octubre de 2018Durant l’última setmana de setembre i la primera d’octubre s’han portat a terme els tallers de diagnosi dirigits a representants de l’administració local, tècnics municipals, representants d’entitats i experts. Després de copsar l’interès dels penedesencs  mitjançant les sessions informatives i l’enquesta web (que estarà activa fins al 15 d’octubre), s’han organitzat quatre tallers per tal de contrastar els treballs efectuats per l'equip tècnic de l'elaboració del Catàleg.

 

L’objectiu d’aquestes reunions, que s’han celebrat al castell de Subirats, al castell de Claramunt, a Santa Oliva i al castell de Castellet, ha estat aprofundir en els valors i el caràcter del paisatge a nivell d‘àmbit del Penedès i d’unitat de paisatge, i contribuir a la proposta tècnica de caracterització dels paisatges del Penedès a partir de la documentació en procés d’elaboració.

 

A part d’aquestes reunions cal destacar també el paper protagonista que han tingut les diverses entitats i administracions locals a l’hora de difondre les eines de participació i de col·laborar aportant informació molt útil per l’equip d’elaboració del Catàleg.

 

El Catàleg de paisatge del Penedès

 

L’Observatori del Paisatge de Catalunya està coordinant el Catàleg de paisatge del Penedès, una eina imprescindible per integrar el paisatge en el Pla territorial parcial del Penedès que està elaborant la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El Catàleg ajudarà a conèixer millor com és el paisatge del Penedès i a pensar, entre tots, com es vol que sigui en el futur.

 

Podeu trobar més informació del Catàleg de paisatge i de tot les eines de participació a paisatgepenedes.cat

 

(Nota de premsa de l'Observatori del Paisatge de Catalunya)


  • Reunió a Santa Oliva

    Reunió a Santa Oliva

Enllaços relacionats