Consell Comarcal del Garraf

El Servei d'Igualtat de l'Ajuntament d'Olivella ret homenatge a les dones del municipi

Durant aquest mes s’han organitzat diversos actes, emmarcats en la commemoració del Dia Internacional de la Dona


22 de març de 2018En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el Servei d'Igualtat de l'Ajuntament d'Olivella va organitzar el passat 7 de març al casal de la gent gran l’exposició tertúlia “Memòries Líquides. Veus del Safareig”.

 

L’objectiu de l’activitat era retre homenatge a les dones del municipi, tot recordant les tasques invisibilitzades i gens valorades en relació amb el manteniment de la salut i el benestar de les famílies, en èpoques dures i sense comoditats.

 

Durant l’acte, presentat per l’alcaldessa d’Olivella Marta Verdejo i per la tècnica del Serveis d’Igualtat, Olga Sans, i dinamitzat per Rosa Vendrell, es van visionar fotografies antigues i actuals entorn a l’activitat en els safareigs, també es van veure vídeos i es van escoltar cançons de l’època. A l'acte també hi va assistir el regidor de Serveis Socials i Serveis d'igualtat Dona-Home, Josep Maria Bayarri.

 

Així mateix, es va muntar una exposició amb objectes aportats per les dones com coves, sabons artesanals, fusta i pedra per rentar, manyocs d’espart, aquarel·les amb escenes de la vida en els safareigs i roba antiga, per tal de compartir records i testimonis d'aquest passat compartit del col·lectiu femení d'arreu.

 

A través d’aquesta activitat es va poder posar de relleu la importància de les tasques de les dones d’antany, invisibilitzada pels tabús i menystinguda pels valors de l’època, que obligaven a les dones a fer-les sense valorar la seva importància en el manteniment del benestar de la família.

 

En acabar la tertúlia es va sortejar un obsequi entre les dones assistents i es va fer un berenar per celebrar la trobada, per tots els avenços aconseguits i per les reivindicacions per les quals encara s’està lluitant a dia d’avui.

 

El 8 de març es va fer la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona a l’Escola El Morsell, amb assistència de l’alcaldessa i del regidor de Serveis Socials i Serveis d'igualtat Dona-Home. Des del consistori també es va fer una donació a la biblioteca de l’escola d’un paquet de llibres que fomenten la sensibilització envers la igualtat de gènere i el respecte cap de les dones.

 

D’altra banda, pel divendres 23 de març a les 17h, s’ha programat al Punt Jove el taller “Visca les bruixes”, que serà dinamitzat per l’entitat Gogara. Es tracta d’una activitat que inclou jocs, vídeos i dinàmiques participatives per treballar sobre gènere amb joves d’entre 12 i 16 anys.

 

Aquests actes s’emmarquen en el Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats Dona-Home d’Olivella que es desenvolupa en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf i que inclou la programació d’activitats de reconeixement i reivindicació de les dones i el seu rol, la promoció i el suport per a l’abordatge integral de la violència de gènere i el foment de la participació de les dones.

 


  • Dia de la dona a Olivella

    Dia de la dona a Olivella

  • Dia de la dona a Olivella

    Dia de la dona a Olivella