Consell Comarcal del Garraf

Joves del Garraf creen l’acció teatral “Casa” sobre les persones refugiades

“Casa” s’estrena el divendres 6 d’abril a les 20:30 h al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.


20 de març de 201815 joves del Garraf han creat l’acció teatral “Casa”, en el marc del curs de teatre social, que impulsa el Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona i la coordinació de l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart.

 

“Casa” explora el drama de les persones refugiades des de diferents punts de vista: les creences infantils enfrontades amb la realitat, les migracions, la doble moral de l'Europa fortalesa, els diferents posicionaments sobre els refugiats entre els membres d’una família, el testimoni d’una jove refugiada, la natura i el canvi climàtic com a nou desencadenant de migracions, i el tràfic lucratiu d’armes.

 

L'acció teatral s'ha creat amb el material generat pels propis participants del curs de teatre social, que es va iniciar l’octubre passat. Durant 12 sessions de 3 hores, s’han treballat temes com les similituds i les diferències entre les persones, les migracions i el refugi, el comerç d’armes, els conflictes armats i la resposta d’Europa, dels mitjans de comunicació i de la societat davant la crisi de les persones refugiades.

 

Montse Obrador i Salva Cuéllar, directors del Tracart, han coordinat les activitats i han proposat exercicis amb diferents llenguatges escènics per estimular l’empatia, la creativitat i l’expressió corporal, que han permès als joves investigar, experimentar, improvisar i establir vincles entre la pròpia realitat i la realitat dels joves refugiats.

 

“Casa” s’estrenarà el divendres 6 d'abril a les 20:30 h, al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Rambla principal, 4) com a part de la celebració del Dia Internacional del Teatre, que organitza aquest equipament cultural. Després de la representació, es farà una xerrada amb Jordi Armadans, director de Fundipau; Shahd Zaroor, jove siriana refugiada a Barcelona i la companyia de teatre. L’entrada és gratuïta i es pot recollir a la taquilla els dissabtes 24 o 31 de març, de 17h a 20h o el mateix dia de la funció.

 

Així mateix, al vestíbul de teatre es podrà visitar l'exposició "Refugiats, per què?" de FundiPau que vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades. L'exposició també es podrà visitar els dissabtes 7, 14 i 21 d'abril, de 17h a 20h.

 

 

11 anys impulsant el Teatre Social 

 

Des de l’any 2007, el Consell Comarcal del Garraf impulsa el teatre social amb joves, en col·laboració amb l’Aula d’Activitats Teatrals TRACART. Durant els darrers anys, s’han produït 10 accions teatrals, amb la participació de més de 100 joves actors i més de 2000 espectadors. També s’han realitzat dos cursos de teatre social de 36 hores de durada, amb joves de la comarca.

 

Algunes de les temàtiques treballades han estat el control del comerç d’armes, els moviments civils transformadors, els nens i nenes soldat, les conseqüències dels conflictes armats, la crisi humanitària al Darfur, les dones constructores de pau, i els murs. Aquestes propostes han permès als joves entendre i analitzar els conflictes, així com descobrir les possibilitats de l’art com a eines de debat i reflexió. 

 

Les accions teatrals s’han representat en les diverses edicions de la Setmana Garraf per la Pau, als instituts de la comarca i en altres activitats com el Dia Internacional del Teatre i el Dia de l’Esperança. En gairebé totes les representacions s’ha dut a terme una xerrada post funció per tal fomentar l’intercanvi d’opinions entre els joves actors i el públic.

 


 • Casa

  Casa

 • Acció teatral "Casa"

  Acció teatral "Casa"

 • Casa

  Casa

 • Cartell estrena "Casa"

  Cartell estrena "Casa"

 • Silencis (2012)

  Silencis (2012)

 • Heroïnes (2010)

  Heroïnes (2010)

Enllaços relacionats