Consell Comarcal del Garraf

Nous cursos per a persones nouvingudes a Cubelles

Del 27 al 30 de novembre es durà a terme el curs de coneixements laborals i del 11 al 14 de desembre, es farà el curs sobre la societat catalana.


5 d'octubre de 2017En el marc del Servei de Primera Acollida, que gestiona el Consell Comarcal del Garraf, s’han programat a Cubelles dos cursos formatius per a persones nouvingudes. Del 27 al 30 de novembre es durà a terme el curs de coneixements laborals a través del qual es treballaran temes com el mercat de treball, el marc legal d’estrangeria i el paper dels sindicats, els drets i deures laborals i la recerca de feina, entre d’altres. L’altre curs, que tindrà lloc del 11 al 14 de desembre, tractarà sobre la societat catalana: aspectes geogràfics, històrics, culturals i socials, sistema polític i administratiu; associacionisme i participació ciutadana, drets i deures fonamentals, habitatge, serveis socials, salut i ensenyament, entre d’altres.

 

Cada curs tindrà una durada de 15 hores, distribuïdes en quatre sessions que es realitzaran al Centre Violeta de Cubelles (Carrer Nostra Senyora de la Mercè, 7) en horari de 10h a 14h.  Les persones interessades a fer aquesta formació han d’omplir un full d’inscripció i entregar-lo a l’OPIC de Cubelles, al Consell Comarcal del Garraf a Vilanova i la Geltrú o enviar-lo per correu electrònic a plaimmigracio@ccgarraf.cat, abans del abans del 22 de novembre pel Mòdul B sobre coneixements laborals, o abans del 29 de novembre pel Mòdul C sobre la societat catalana.

 

El Servei de Primera Acollida és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes i inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per promoure l’autonomia personal de les persones estrangeres i catalanes retornades i la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. L’aprofitament d’aquests cursos, juntament amb la formació en llengua catalana (90 hores), dóna accés al Certificat d’Acollida, que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. El certificat també pot ser d’utilitat a l’hora de buscar feina o de fer valer la formació i experiència.  

 

El Consell Comarcal del Garraf ofereix altres serveis adreçats a persones nouvingudes, en el marc del Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració: el servei de traducció que facilita l’acollida de les persones estrangeres de la comarca que desconeixen les llengües vehiculars del país i el servei d’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria, ubicat a l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Cubelles.   


  • Cursos a Cubelles

    Cursos a Cubelles

Documentació adjunta

Enllaços relacionats