Consell Comarcal del Garraf

Logo del Consell Comarcal del Garraf
Logo del Consell Comarcal del Garraf

El Programa Ubicat impulsa la inserció laboral a Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella

En el marc del programa s’han realitzat accions d’intercanvi i apropament al teixit productiu del Garraf


24 de juliol de 2018El Programa “Ubicat”, que compta amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf i la participació dels ajuntaments de Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella, fomenta la inserció laboral per a persones residents a aquests municipis.

 

Ubicat inclou accions d’orientació laboral i acompanyament a persones desocupades amb dificultats d’inserció, i a persones treballadores en situació de precarietat. En el marc d’aquest programa, durant el darrer trimestre s’han realitzat accions d’intercanvi (networking) i apropament al teixit productiu del Garraf (speed dating), per tal de posar en contacte empreses i persones que cerquen feina.

 

El format d’aquesta nova modalitat de selecció de personal consisteix a fer entrevistes de tres minuts a un grup de candidats i candidates, que han de convèncer les empreses sobre la qualitat del seu perfil professional.

 

Les trobades es van fer al Centre Social de Cubelles i l’Edifici Miramar de Sitges, després d’un procés de prospecció d’empreses, que va permetre detectar diferents necessitats de personal i definir les ofertes de feina. A través d’aquestes jornades s’ha aconseguit promoure processos d’orientació més dinàmics i propers a la realitat del sector, així com dinamitzar el teixit empresarial.

 

El Programa Ubicat, que finalitza al desembre d’aquest any, té previst atendre un mínim de 107 persones en situació d’atur de llarga durada, majors de 45 anys, amb baixa qualificació laboral, amb risc d’exclusió social, persones nouvingudes en situació de desavantatge social o dones en situació de violència masclista.


  • Sessions de treball

    Sessions de treball