Consell Comarcal del Garraf

El “Traca” participa en les accions per a prevenir el consum d’alcohol en menors d’edat durant el Cerkabirra a Cubelles

Una campanya amb els comerços de la vila, una llista amb recomanacions per pares i mares i un decàleg adreçat a adolescents són algunes de les accions


17 de maig de 2018El Pla Comarcal de Prevenció de Drogodependències “Traca”, impulsat pel Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, participa en les accions per a prevenir el consum d’alcohol en menors d’etat i per a evitar les conductes poc respectuoses i incíviques, durant la celebració del Cerkabirra a Cubelles.

 

El Servei de Joventut de l’Ajuntament de Cubelles, la Policia Local, el Traca i l’Associació El Cubell, organitzadora del Cerkabirra, han engegat una campanya amb els comerços de la vila que consisteix a recordar-los la importància de no vendre alcohol a menors, a més de proporcionar-los un adhesiu i un cartell amb la frase “aquí no venem alcohol a menors”, que hauran de col·locar en una zona visible.

 

També s’ha contactat amb els instituts per tal que facin arribar un escrit a les famílies de l’alumnat de 3r d’ESO i cursos superiors, amb recomanacions de com encarar les primeres sortides nocturnes dels fills i filles des de l’àmbit familiar.

 

Per al mateix dia de la festa s’ha preparat un decàleg adreçat als adolescents i a les persones més joves que, malgrat les recomanacions, optin per fer botellot al carrer. En aquest decàleg es donen indicacions per a evitar o disminuir al màxim els riscos associats al consum d’alcohol, tant per la pròpia salut, com per les demés persones i l’entorn.

 

A més d’aquestes accions, també s’ha preparat una campanya adreçada a totes les persones que assisteixin al Cerkabirra sota el lema 'Que no se te’n vagi la pinça', amb l’objectiu de promoure actituds cíviques i respectuoses.

 

El Pla Comarcal de Prevenció de Drogodependències “Traca” ofereix el Servei d’informació confidencial per a joves, pares i mares i el Servei de suport i intervenció en activitats preventives. Així mateix, desenvolupa el Projecte de mesures educatives i alternatives a la sanció per consum i/o tinença de drogues al carrer en menors d’edat i edita diferents materials preventius sobre el consum de drogues.

 

D’altra banda, el Traca impulsa diverses campanyes de prevenció de la violència masclista, a través de les quals es vol treballar amb joves de Canyelles, Cubelles i Olivella aspectes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat, en entorns d’oci. 


  • Campanya prevenció de consum d'alcohol en menors

    Campanya prevenció de consum d'alcohol en menors

  • Cartell Cerkabirra 2018

    Cartell Cerkabirra 2018

Enllaços relacionats