Consell Comarcal del Garraf

Finalitzen els cursos per a persones nouvingudes a Cubelles

Durant la tardor s’han realitzat cursos d’alfabetització en català, d’informàtica bàsica, coneixements laborals i coneixements de la societat catalana


15 de desembre de 2017Ahir van finalitzar els cursos per a persones nouvingudes a Cubelles, programats des del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Garraf. En total es van dur a terme quatre cursos: alfabetització en català, informàtica bàsica, coneixements laborals i coneixements de la societat catalana, amb la finalitat de contribuir a millorar la formació d’aquestes persones, tot facilitant la seva integració al municipi i la seva inserció laboral.

 

El curs d’alfabetització en català es va realitzar entre la segona i tercera setmana d’octubre i estava adreçat a persones amb escàs o nul coneixement de la llengua catalana i amb poques habilitats en lectura i escriptura. Aquest curs va comptar amb la participació d’onze dones que van aprendre a expressar-se oralment i per escrit, de forma breu, sobre temes relacionats amb la vida diària. A través d’aquesta formació es vol facilitar la incorporació posterior de les persones participants als cursos de català que ofereixen els Centres de Normalització Lingüística.

 

Durant la tercera i quarta setmana d’octubre es va impartir el curs d’informàtica bàsica, adreçat a persones interessades a millorar les seves habilitats en ofimàtica. Al curs hi van participar set persones, que van aprendre word, navegació a Internet, gestió del correu electrònic i recerca de feina en línia.

 

Del 27 al 28 de novembre es va realitzar el curs sobre coneixements laborals, que va comptar amb la participació de set persones que van adquirir coneixements del món laboral com el mercat de treball, el marc legal d’estrangeria, i el paper dels sindicats, els drets i deures laborals i la recerca de feina, entre d’altres.

 

Finalment, del 11 al 15 de desembre es va impartir el curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, amb la participació de 13 persones que es van apropar a aspectes bàsics de la societat catalana: geografia, història, cultura, sistema polític i administratiu, associacionisme, participació ciutadana, drets i deures fonamentals, habitatge, serveis socials, salut i ensenyament, entre d’altres.

 

En total es van oferir 110 hores de formació per alumnes de diversos països com Marroc, Cuba, Algèria, Ucraïna, Perú, Argentina, Nicaragua, Xile i Nigèria. Aquestes propostes formatives es van realitzar amb el suport de l’Ajuntament de Cubelles i l’Espai Violeta i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona (alfabetització i informàtica) i de la Generalitat de Catalunya, el marc del Servei de Primera Acollida.

 

El Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració del Garraf té per objectius contribuir a la integració de persones nouvingudes a la vida social dels municipis de la comarca, potenciant la convivència, la cohesió social, la lluita contra l’exclusió social, la igualtat d’oportunitats i l’accés als recursos i serveis públics existents a la comarca. En el marc d'aquest Pla s’ofereixen altres serveis, com el servei de traducció i interpretació i el servei d'assessorament jurídic.

 

 


  • Curs sobre la societat catalana

    Curs sobre la societat catalana

  • Curs d'informàtica

    Curs d'informàtica

  • Curs de coneixements laborals

    Curs de coneixements laborals

Enllaços relacionats