Consell Comarcal

El Consell Comarcal del Garraf signa convenis amb entitats socials i culturals de la comarca

Amb aquests convenis el consell comarcal dona suport a projectes i accions d’entitats del tercer sector del Garraf


28 de juny de 2017El Consell Comarcal del Garraf ha signat aquest dimarts convenis de col·laboració amb entitats socials i culturals de la comarca per tal que de donar suport a diversos projectes i accions.

 

Un dels objectius del Consell Comarcal del Garraf és estar al costat de projectes socials liderats per organitzacions del tercer sector que, amb voluntat de sumar visió comarcal i treball en xarxa, es plantegen un treball compartit en benefici de la nostra comunitat comarcal. En aquests sentit, a través del “Programa complementari per a la garantia del benestar social” de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Garraf ha plantejat el suport a projectes i accions de les entitats del tercer sector del Garraf fruit dels objectius compartits i del seu alt nivell de coneixement de les necessitats socials del territori i l’aposta per a fer-hi front.

 

El Programa de la Diputació de Barcelona té com a objectiu realitzar qualsevol altra actuació anàloga que tingui com a causa o finalitat la realització d’un servei o activitat vinculada al suport als serveis socials bàsics, a la prestació de serveis socials, a la promoció de la reinserció social o a l’atenció en casos de risc d’exclusió social, la lluita contra l’exclusió i la pobresa, entre d’altres.

 

És en aquest sentit, que s’han signat els convenis de col·laboració amb diferents entitats.

 

Així doncs, el conveni entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf permetrà continuar amb la contractació d’un/a tècnic/a en inserció laboral de persones amb discapacitat amb la finalitat d’acompanyar, formar i assessorar en matèria laboral a aquestes persones amb l’objectiu d’aconseguir la seva inserció laboral.

 

En el cas del conveni amb Creu Roja Espanyola de suport al projecte “Creu en la Infància, xarxa d’espais per a l’acompanyament als infants i les famílies”, té com a finalitat oferir una atenció integral als infants i les famílies de Vilanova i la Geltrú per tal de prevenir situacions de risc, compensar possibles dèficits, disminuir problemàtiques i millorar la situació d’aquests col·lectius.

 

El conveni amb Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat per al projecte “Centres de distribució d’aliments a la comarca del Garraf” té com a objectiu garantir un complement a l’alimentació bàsica de les famílies derivades dels serveis socials dels municipis de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Cubelles i que es troben en una situació de vulnerabilitat.

 

El darrer conveni signat en l’àmbit social entre el Consell Comarcal del Garraf i l’IMET de Vilanova i la Geltrú relatiu al Projecte TIMOL (que treballà per a la inclusió i la inserció social de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit laboral) permetrà millorar la gestió del projecte i les insercions de ciutadans i ciutadanes del Garraf al projecta amb la contractació d’una persona que realitzarà aquestes tasques.

 

D’altra banda, en l’àmbit de la cultura, el Consell Comarcal del Garraf també ha signat un conveni amb l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran del Garraf per tal de col·laborar en la difusió, recerca i divulgació de la cultura i el patrimoni de la comarca. Així doncs, amb aquest conveni, el Consell Comarcal es compromet a recolzar la programació d’activitats i seminaris organitzats per l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran (AEUGG) i, per la seva banda, l’AEUGG es compromet a col·laborar en la difusió, mitjançant la programació de conferències, dels treballs d’investigació comarcal premiats als Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda, incloent la categoria d’estudiants de batxillerat, fet que vol propiciar la relació i l’intercanvi intergeneracional.  Així mateix, l’AEUGG es compromet a oferir activitats i conferències entre els seus associats vinculades al coneixement d’Alexandre de Cabanyes, coincidint amb el 140è aniversari del seu naixement, any en que se li vol retre homenatge.

 

En total, a través del Programa de la Diputació i la signatura d’aquests convenis, el Consell Comarcal del Garraf destinarà un total de 34.000 € a aquests projectes socials i culturals.


 • Signatura conveni AEUGG

  Signatura conveni AEUGG

 • Signatura conveni Associacio Persones amb Discapacitat del Garraf

  Signatura conveni Associacio Persones amb Discapacitat del Garraf

 • Signatura conveni Creu Roja

  Signatura conveni Creu Roja

 • Signatura conveni Càritas

  Signatura conveni Càritas

 • Signatura conveni TIMOL

  Signatura conveni TIMOL