Consell Comarcal

Es presenta el projecte Joves per l’Ocupació a les Jornades tècniques de ports esportius catalans

El Consell Comarcal del Garraf ha explicat aquest projecte de formació i inserció laboral per a joves orientat al sector nàutic


12 de maig de 2017El Consell Comarcal del Garraf ha participat aquest dijous a Les XV Jornades Tècniques de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, i que han tingut lloc al Port d’Aiguadolç de Sitges. 

 

A les jornades, en que s’han tractat temes relacionats amb el sector nàutic, s’ha compartit l’experiència del projecte Joves per l’Ocupació “Aprenent en Serveis i Manteniment d’instal·lacions portuàries”, destinat a la formació i inserció laboral de joves d’entre 16 i 24 anys inscrits a Garantia Juvenil.

 

Tal i com ha explicat la tècnica d’Ocupació, Conce Selvas, aquest és un programa coordinat pel Consell Comarcal del Garraf en conveni amb els ajuntaments de Sitges, Cubelles, Canyelles i Olivella, amb la part formativa gestionada per la Facultat de Nàutica de Barcelona i la col·laboració dels tres ports de Sitges.

 

Amb aquest programa 15 joves de la comarca han pogut rebre la formació i 12 han desenvolupat pràctiques en els ports i empreses vinculades a aquests. Un cop finalitzat el programa, 8 d’aquests joves han estat contractats per una durada inicial de 6 mesos.

 

S’ha destacat la participació de diferents administracions públiques i entitats privades en una aposta per un sector d’ocupació emergent a la comarca del Garraf. Durant la ponència s’ha visionat el vídeo recull de l’experiència, realitzat pels docents del programa.

 

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015.


  • Jornades tècniques de ports esportius catalans

    Jornades tècniques de ports esportius catalans

Enllaços relacionats